Rozen Verzorgingstips

7 dagen garantie op vaas leven.
Omdat de rozen dagelijks geoogst worden en u deze rechtstreeks bij ons bedrijf koopt zijn wij ervan overtuigd dat onze rozen, bij een juiste verzorging, een goede houdbaarheid hebben. Daarom geven wij op al onze rozen een vaasleven garantie van minimaal 7 dagen. Is dit bij u niet het geval, kom dan gerust terug met de rozen en het garantiekaartje en u ontvangt gratis een nieuwe bos rozen.

Verzorgingstips
Zet de rozen bij voorkeur in een glazen vaas die altijd schoongemaakt is met chloor. Aardewerk en stenen vazen zijn minder geschikt omdat zij poriën hebben waarin bacteriën achterblijven. Deze verstoppen de vaatbundels in de steel, waardoor de roos geen water op kan nemen en de knop laat hangen.

Gebruik altijd schoon water waarin snijbloemenvoedsel is opgelost.

Gebruik nooit meer snijbloemenvoedsel dan geadviseerd wordt. Bij een te hoge concentratie kunnen de bladeren geel worden.

Breek de bladeren weg die anders in het water komen, laat de doornen zitten.

Snijd de steel met een scherp mes schuin af, beschadig de steel niet.

Vergeet niet om elke dag het water te controleren en zo nodig bij te vullen. Als het water vuil is moet het ververst worden, snijd dan nogmaals de stelen schuin af.

Zet de rozen bij voorkeur op een koelere plek en niet op de tocht. Ze mogen niet in direct zonlicht staan (ook niet te dicht bij de verwarming of haard).

Zorg dat de rozen binnen twee uur na aankoop in water staan.

Zet de rozen nooit in buurt van fruit.

Vul na gebruik de vaas met een bleekwatermengsel en borstel de vaas na een dag goed schoon en berg
hem dan pas op.